Loenta biedt kinderyoga!

"Plezier staat voorop tijdens onze kinderyoga, waarin kinderen leren ervaren hoe prettig rust kan zijn en zichzelf ook actief kunnen laten gaan."


 

 

Door kinderyoga ontdekken kinderen al spelenderwijs, hoe ze hun lichaam en geest gezond en in balans kunnen houden. Kinderen en jongeren worden in hoge mate geprikkeld door de wereld om hen heen. Zij beleven bergen nieuwe ervaringen en uitdagingen: veranderingen, de wereld die steeds veeleisender wordt, sociale media, het zoeken naar zichzelf en het maken van keuzes.

Kinderyogalessen bestaan uit een combinatie van spel en ontspanning. O.a. dans, zintuigoefeningen, muziek, verhalen, creatief bezig zijn en yogahoudingen komen aan bod. Dit alles in spelvorm rondom een thema.
Kinderen ervaren op een leuke speelse manier een verbetering in zelfvertrouwen, concentratie, fysieke als innerlijke kracht door kinderyoga. Hierdoor kunnen ze ook spanningen en gebeurtenissen van het dagelijks leven beter leren hanteren. Niet voor niets wordt kinderyoga steeds populairder

De kinderyogalessen worden in verschillende leeftijdscategorieën aangeboden in een groep van max. 8  kinderen. De leeftijdscategorieën staan er als uitgangspunt en zijn niet vaststaand.
Afhankelijk van wat uw kind wil/nodig heeft, kijken we samen bij welke groep uw kind kan starten.
- 1,5 t/m 3 jaar
- 4 t/m 6 jaar
- 6 t/m 8/9 jaar
- 8/9 t/m 12 jaar

Peuteryoga
Voor peuters(vanaf 1,5 t/m 3 jaar) worden er peuteryogalessen voor volwassenen en kind aangeboden. Samen yoga doen, muziek, verhaaltjes, in spelvorm.
Geen verwachtingen, samen ontspannen, samen spelen en samen veel plezier maken!

Yoga voor kinderen van 4 t/m 6 jaar
Spel en ontspanning. Bewegen, tekenen, dans, fantaseren, zintuiglijke oefeningen, prikkelen de creativiteit. Kinderen van deze leeftijd voelen zich vrij om vanuit hun prille bewustzijn hun innerlijke wereld te ontdekken en vorm te geven. Zij leren op een speelse wijze yoga in hun leven toe te passen.

Yoga voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
Spel en ontspanning door middel van bovenstaande activiteiten staan ook hierbij centraal.
Kinderen die al wat ouder zijn houden de yogahoudingen al wat langer vast. Zij leren de basisprincipes van Hatha Yoga. Kinderyoga maakt het kind fysiek en mentaal sterker. Je kind leert het lijf kennen en contact te maken met anderen. Kinderyoga geeft rust en zelfvertrouwen. Gewone kinderyogalessen worden afgewisseld met kinderdeugdenyoga.
Deugdenyoga is een bijzondere vorm van yoga waarbij we innerlijke kwaliteiten heel bewust verwerken in de yogalessen.  Op een speelse manier komen deugden als samenwerking, kracht en zelfvertrouwen in de yogalessen aan bod. Ze leren welke deugden helpen in bepaalde situaties en zij leren deugden herkennen bij anderen. Zorgvuldig en met veel wijsheid leren zij deugden in te zetten in communicatie met anderen. Het is bijzonder om te zien hoe snel kinderen dit oppakken.

 

Rian cut out small.png

Pedagogisch- en onderwijskundige instellingen.
Zowel peuteryoga als kinderyoga wordt ook aangeboden voor pedagogische- en onderwijskundige instellingen.
De mogelijkheden en vormen waarin kinderyoga kan worden aangeboden is groot. Yogalessen, workshops, lezingen, thema’s (harmonie in de klas, mindfulness  etc.)
Samen kunnen we kijken hoe we uw vraag kunnen invullen.

Rian is opgeleid door Patty Jongemaets, wie de (kinder)deugdenyoga ontwikkeld heeft. Deugdenyoga is ontwikkeld vanuit het Deugdenproject. Het Deugdenproject is opgericht in Canada, door Linda Kavelin-Popov, Dr. Dan Popov en John Kavelin. Het is door de VN uitgekozen als het beste opvoedprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en levensovertuigingen.


Waar en wanneer? Zie het kopje trajecten voor meer informatie.

.
.